Budapest

Tänk att tiden rusar så, idag är det tio år sedan jag var i Ungern för första gången. Det har blivit en del resor dit sedan dess – resultatet av att man gift sig med en ungrare! 😀 Kameran är en ständig följeslagare på diverse resor men för tio år sedan är det faktiskt enda gången vi åkt upp på berget och fotograferat denna vackra utsikt mitt i natten!

Budapest by night

Budapest by night

Lite segt

Bloggandet går lite segt. Ja fotograferandet också. Dålig hälsa har varit i fokus senaste månaden liksom en kamera som hittar på dumheter med minneskorten. Dessutom flyttade min hemsida till en annan server – vilket betydde att inställningar försvunnit och inlägg inte länkar till bilderna längre… Puh! Så jag håller på och arbetar på det, lite i taget varje dag.

Blå blomster i September

Blomster i september, Nikon D500, Tamron 90mm

Höga berg och djupa dalar – igen

Dalarna. Älskade Dalarna. Underbart är kort men röda och bruna fäbodar, fantastiska solnedgångar, höga berg och svindlande forsar och vattenfall, breda dånande älvar och ett fantastiskt djurliv fick vi ta del av ändå. Självklart blev det inte så mycket vandrat som man hade velat, nackdelen med handikapp – det är svårt att gå långa sträckor. Men tack vare väl utbredd turism kommer man långt och nära inpå med bilen så avstånden är kortare även för oss som har svårt att gå. Det var så härligt att få komma ut på en liten resa igen, många år sedan sist. Och själen hade saknat fjällen alldeles förfärligt mycket!

Juni

Efter sol kommer regn och sommaren har brett ut sig utanför dörren med både och. Fantastiskt är att njuta av vår vackra natur, även om jag inte alls får lika mycket möjligheter med kameran längre.

I trollskogen

I helgen blev det en liten promenad med kameran. Inser att jag nog får sluta med macro, eller kanske rent av fotografering helt och hållet. Domningar och skakningar med kamera i hand var ingen höjdare.

Ett vårtecken

Blåsippa 8 april

Det har inte blivit mycket fotograferat i år. Det har sina orsaker. Främst beror det på kroppen – tillbringat mycket tid på sjukhus, legat i respirator. Med både MS och medfött hjärtfel klarade inte kroppen säsongens influensor särskilt bra, den la av. Lång rehabiliteringstid väntar framöver så det här med fotobloggande kommer vara väldigt sporadiskt närmaste tiden tyvärr.

Nu är våren här, det är ömsom kallt och regnigt, ömsom varmt och soligt. Balkongväxterna är planterade, fåglarna kvittrar sig hesa, sonen växer så det knakar och kameran ligger i väskan och väntar på förnyad energi. En annan gång, helt enkelt. 🙂