2019

2019 blev ett sådant där år när min Nikon fick vila mycket. De moderna mobiltelefonerna är liksom lättare att ta med sig på utflykter, så ärligt talat blev det nästan bara mobilbilder det här året. Avslutar året med en sådan, en vacker solnedgång.
Solnedgång

Sommaren som försvann…

Sommaren som just passerade försvann i ett töcken av värme och stress. MS-kroppen hann inte riktigt med men några små stunder med kameran blev det, de flesta inkluderade barn och veteranbilar. 🙂


April – September, Nikon D500

Tio år

Det är lite småkomiskt egentligen men min fotoblogg fyller tio år det här året. Ska jag vara jättepetig så började jag fotoblogga i början av maj 2008, har flyttat runt mellan olika servrar, webbhotell och genomlevt ett antal databaskrasher. Jag har gått från dagligt fotograferande och timmar ute i skogen till enstaka fototillfällen, allt på grund av hälsan. Men någon dag, en dag, hoppas jag kunna vara mer aktiv igen. Jag är less på sjukhus och vill faktiskt inget annat än bli piggare igen! Det firar jag med en närbild av en blöt tulpan jag tog härom veckan. 🙂
Firar tio år med en tulpan

Is

Is i solnedgång.

Nikon D500, Tamron 60mm

På grund av lång sjukhusvistelse och förvärrat handikapp har det blivit extremt lite fotograferande de senaste månaderna. Idag var faktiskt första gången jag var ute med kameran – det här året.

Budapest

Tänk att tiden rusar så, idag är det tio år sedan jag var i Ungern för första gången. Det har blivit en del resor dit sedan dess – resultatet av att man gift sig med en ungrare! 😀 Kameran är en ständig följeslagare på diverse resor men för tio år sedan är det faktiskt enda gången vi åkt upp på berget och fotograferat denna vackra utsikt mitt i natten!

Budapest by night

Budapest by night

Lite segt

Bloggandet går lite segt. Ja fotograferandet också. Dålig hälsa har varit i fokus senaste månaden liksom en kamera som hittar på dumheter med minneskorten. Dessutom flyttade min hemsida till en annan server – vilket betydde att inställningar försvunnit och inlägg inte länkar till bilderna längre… Puh! Så jag håller på och arbetar på det, lite i taget varje dag.

Blå blomster i September

Blomster i september, Nikon D500, Tamron 90mm

Höga berg och djupa dalar – igen

Dalarna. Älskade Dalarna. Underbart är kort men röda och bruna fäbodar, fantastiska solnedgångar, höga berg och svindlande forsar och vattenfall, breda dånande älvar och ett fantastiskt djurliv fick vi ta del av ändå. Självklart blev det inte så mycket vandrat som man hade velat, nackdelen med handikapp – det är svårt att gå långa sträckor. Men tack vare väl utbredd turism kommer man långt och nära inpå med bilen så avstånden är kortare även för oss som har svårt att gå. Det var så härligt att få komma ut på en liten resa igen, många år sedan sist. Och själen hade saknat fjällen alldeles förfärligt mycket!